Digitale collecties

Ontdek ons digitale aanbod!

Digitale boeken

Digitale prentenboeken: Fundels

Voor de allerjongsten heeft de bibliotheek: Fundels. Dat staat voor bundels vol fun. Bekende prentenboeken zijn verrijkt tot super e-boeken, met een animatiefilmpje, spelletjes én oefeningen.

 

 

 

E-boeken

Leen van thuis uit e-boeken bij de bib 

Vanaf nu kan je gratis e-boeken lezen op een eigen toestel naar keuze. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel op het cloudLibrary-platform om het aanbod te ontdekken en meteen je eerste e-boeken te lenen. 

Op het e-boekenplatform cloudLibrary doorzoek je eenvoudig het volledige aanbod. Je kan 2 boeken lenen, 2 boeken reserveren en elk boek maximaal 6 weken houden. Geen boetes, geen zorgen: een boek verdwijnt na de uitleentermijn vanzelf van je toestel. In de collectie vind je Nederlandstalige literaire en populaire romans, toegankelijke non-fictie en een beperkt aanbod Engelstalige werken.

 

Lees meer...

Digitale kranten en tijdschriften

het Krantenarchief

Raadpleeg het archief van alle Vlaamse kranten en een selectie aan tijdschriften en internationale kranten. Je vindt er alle artikels terug die ouder zijn dan 2 dagen.

Om het krantenarchief te doorzoeken, kies je eenvoudigweg de tab 'krantenarchief' boven het zoekvak op de homepagina. 

 

Historisch archief GvA

Leden van de bibliotheek hebben gratis toegang tot het historisch archief van de Gazet van Antwerpen / Gazet van Mechelen (vanaf 1891).

Log in op 'Mijn Bibliotheek' om het historisch archief van Gazet van Antwerpen te doorzoeken.