Bibliotheek Hulshout

Vernieuwde volkscaféroutes

Kempens Karakter brengt dit jaar drie nieuwe fietsroutes uit die maar liefst 29 volkscafés met elkaar verbinden via het knooppuntennetwerk. De trajecten kronkelen door twaalf gemeenten uit onze regio. Drie verschillende brochures bundelen alle info en tonen de cafés op een handige kaart. 

In de volkscafés bleef de tijd stil staan. De ene keer komt u terecht in een oase van rust en eenvoud, dan weer in een bruisende kroeg waar iedereen vrijuit zijn mening verkondigt in het gezelschap van een frisse pint. Verhalen gaan er vlot over de toog en de sfeer is er gemoedelijk. Onderweg leiden de routes via stille wegen langs Kempense blikvangers.

Elk café heeft iets unieks. Sommige worden al decennialang uitgebaat door dezelfde familie of persoon. Het Molenhuis bv. bestaat al sinds 1912. Simonneke staat er al 57 jaar achter de toog! Er zijn pareltjes bij: cafés waar je zo in het verleden stapt. Denk maar aan café De Heide op de grens met Lichtaart of café Badhuis in Kessel (dat als monument geklasseerd is).

Een brochure kost 2 euro en is verkrijgbaar aan het onthaalloket van het gemeentehuis of de balie van de bibliotheek. In de brochure zit een stempelkaart die u in elk van de deelnemende cafés 0,5 euro korting geeft op een consumptie. 

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Fundels

Fundelen is geen werk- maar een speelwoord, en het betekent: lezen, leren, kunst kijken, over een boek praten, er inspiratie in vinden en er dingen mee doen. Lees verder

Vernieuwde volkscaféroutes

Kempens Karakter brengt dit jaar drie nieuwe fietsroutes uit die maar liefst 29 volkscafés met elkaar verbinden via het knooppuntennetwerk. De trajecten kronkelen door twaalf gemeenten uit onze regio. Drie verschillende brochures bundelen alle info en tonen de cafés op een handige kaart. Lees verder
Meer nieuws