Bibliotheek Hulshout

Kinderboek ‘Van horen zeggen’

gepost op: 20 mei 2016

Elke streek heeft zijn volksverhalen, doorverteld van generatie op generatie. Kempens Karakter bundelde 12 dergelijke verhalen in ‘Van horen zeggen’, een fantastisch en puur Kempens kinderverhalenboek.

Hoofdpersonage Vos ontmoet Kempense dieren van diverse pluimage die hem betoveren met spannende, lokale verhalen. Bij elk verhaal hoort ook een kant-en-klare wandeling van ongeveer 5 kilometer in de gemeenten Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lier, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar. De verhalen zijn van de pen van de gerenommeerde jeugdauteur Geert De Kockere en geïllustreerd door Johan Devrome.

Verhalen: Het wonder van de Hegge (Lille), Melse de kleermaker (Heist), Donatus en het zwaard (Grobbendonk), Peestekers (Herentals), Verbrande Puttenaars (Putte), De pot met drie oren (Olen), Soeke Tap en Roos (Lier), De jonge vioolvirtuoos (Vorselaar), Het Toreke (Hulshout), Een moord in Nijlen (Nijlen), Smidje-Smee (Herenthout), Polukarpus Boterbier (Berlaar)

Verkoopprijs: 8 euro; via de toeristische dienst / bibliotheek / gemeentehuis.

voordat ze op de site verschijnen.

Vernieuwde volkscaféroutes

Kempens Karakter brengt dit jaar drie nieuwe fietsroutes uit die maar liefst 29 volkscafés met elkaar verbinden via het knooppuntennetwerk. De trajecten kronkelen door twaalf gemeenten uit onze regio. Drie verschillende brochures bundelen alle info en tonen de cafés op een handige kaart. Lees verder