Bibliotheek Hulshout

Kinderboek ‘Van horen zeggen’

Elke streek heeft zijn volksverhalen, doorverteld van generatie op generatie. Kempens Karakter bundelde 12 dergelijke verhalen in ‘Van horen zeggen’, een fantastisch en puur Kempens kinderverhalenboek.

Hoofdpersonage Vos ontmoet Kempense dieren van diverse pluimage die hem betoveren met spannende, lokale verhalen. Bij elk verhaal hoort ook een kant-en-klare wandeling van ongeveer 5 kilometer in de gemeenten Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lier, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar. De verhalen zijn van de pen van de gerenommeerde jeugdauteur Geert De Kockere en geïllustreerd door Johan Devrome.

Verhalen: Het wonder van de Hegge (Lille), Melse de kleermaker (Heist), Donatus en het zwaard (Grobbendonk), Peestekers (Herentals), Verbrande Puttenaars (Putte), De pot met drie oren (Olen), Soeke Tap en Roos (Lier), De jonge vioolvirtuoos (Vorselaar), Het Toreke (Hulshout), Een moord in Nijlen (Nijlen), Smidje-Smee (Herenthout), Polukarpus Boterbier (Berlaar)

Verkoopprijs: 8 euro; via de toeristische dienst / bibliotheek / gemeentehuis. 

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Fundels

Fundelen is geen werk- maar een speelwoord, en het betekent: lezen, leren, kunst kijken, over een boek praten, er inspiratie in vinden en er dingen mee doen. Lees verder
Meer nieuws