Bibliotheek Hulshout

Jeugdboekenmaand: Eureka!

Naar jaarlijkse gewoonte staat de maand maart bij ons in het teken van boeken- en leesplezier! Dit jaar dompelen wij iedereen onder in de wereld van techniek en wetenschap. Techniek en wetenschap in boeken, zul je denken? Ja hoor!

"Wetenschap en techniek, dat is bijvoorbeeld heel veel informatie. Maar het is ook veel fantasie. Neem nu een dino. Een stuk poot van een Tyrannosaurus dat ergens begraven ligt, is gewoon een groot bot als je je er geen vragen bij stelt. Wetenschappers willen weten van wie dat bot is. Hoe het daar gekomen is. Hoe lang het er al ligt. Met lezen is het net zo. Je hebt een boek vol pagina's en letters (zeg maar het skelet), maar in je hoofd gebeurt het echt. Daar maak je het verhaal mee..."

Wetenschap, techniek en nog veel meer gaan we ontdekken met de leerlingen van onze Hulshoutse basisscholen. Zij komen allemaal langs voor een supertof (online) bibspel! En voor alle 4e leerjaren komt Guy Didelez langs met een lezing over zijn jeugdboeken. 

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Fundels

Fundelen is geen werk- maar een speelwoord, en het betekent: lezen, leren, kunst kijken, over een boek praten, er inspiratie in vinden en er dingen mee doen. Lees verder
Meer nieuws